اپلیکیشن چیست؟

اپلیکیشن به معنای نرم افزار (software) یا ابزاری است که بر روی سیستم های دیجیتالی هوشمند مانند کامپیوتر شخصی، تلفن همراه و … نصب شده و با استفاده از ابزار ها و یا امکانات آن میتوان برخی امور را انجام داد. اپلیکیشن ها به صورت کلی به چندین دسته تقسیم می‌شوند، مانند: اپلیکیشن های عکاسی و ویرایش تصاویر و ویدیو، پزشکی، ارتباطی و فضای مجازی، آموزشی، موسیقی، آب و هوا و …

اپلیکیشن ها چه کاری انجام می‌دهند؟

به طور کلی، وظیفه اصلی اپلیکیشن ها، ارائه امکاناتی جهت رفع نیاز کاربران می‌باشد. درواقع این نرم افزار ها با استفاده از منابع سخت افزاری وسیله هوشمند، جهت ارائه خدمات گام برداشته و برای سهولت انجام یک کار خدماتی را ارائه می‌دهند.

برنامه نویس این اپلیکیشن ها در جهت رفع نیاز مخاطبین برنامه، اپلیکیشن های متنوعی را تولید کرده و توسعه می‌دهد تا این اپلیکیشن بتواند آنچه را کاربر مورد انتظارش است را ارائه داده و نیاز او را برطرف سازد.

مراحل طراحی اپلیکیشن به چه صورت است ؟

به صورت کلی میتوان به مواردی همچون کدنویسی، طراحی گرافیک برنامه، تست و نهایی سازی، ایجاد نسخه ها و در نهایت، ثبت و ارائه در پلتفرم های مطرح اشاره کرد. این موارد فرایندی بسیار تخصصی است و نیازمند مهارت مناسب و همچنین گاهی زمان نسبتاً زیادی می‌باشد، به ویژه زمانی که قرار باشد یک اپلیکیشن در پلتفرم ها و سیستم عامل های مختلفی همچون اندروید و یا آی‌او‌اس (IOS) ارائه شود.

اصول طراحی اپلیکیشن چیست؟

در طراحی اپلیکیشن ها به ویژه برای تلفن های هوشمند، ظرافت در طراحی و کاربری ساده و در عین حال مورد پسند، از ملاک های اصلی طراحی برنامه می‌باشد. برای مثال در یک اپلیکیشن موسیقی باید تمامی المان های طراحی با توجه به اینکه این اپلیکیشن برای ارائه فایل های صوتی آماده می‌شود، تولید شده و نباید از موارد دیگر همچون فایل‌های ویدیویی پشتیبانی کرده و یا از آنها به نحوی در برنامه خود استفاده کند.

انواع اپلیکیشن ها

به طور کلی اپلیکیشن ها به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

اندروید

این سیستم عامل که برای تلفن های همراه عرضه شده، عموما در تلفن های همراهی یافت می‌شود که تحت پشتیبانی شرکت گوگل هستند (البته موارد استثنا وجود دارند). سیستم عامل اندروید یکی از محبوب ترین و پر مخاطب ترین سیستم عامل ها بوده و ارائه اپلیکیشن ها برای این سیستم عامل، از موارد ضروری یک کسب و کار مجازی که با اپلیکیشن سر و کار دارد می‌باشد.

آی‌او‌اس (IOS)

سیستم عامل IOS توسط شرکت اپل و فقط برای محصولات این شرکت ارائه شده است. ارائه برنامه برای این سیستم عامل با استفاده از زبان های برنامه نویسی خاصی که فقط برای IOS ارائه شده اند امکان پذیر است. توسعه برنامه برای سیستم عامل IOS در بسیاری شرایط نیازمند مهارت خاص و همچنین زمان زیاد و عدم تطابق با برنامه نویسی سیستم عامل اندروید بوده و به همین جهت شرکت های بزرگ تصمیم بر این دارند تا بجای توسعه اپلیکیشن در این سیستم عامل، به توسعه وب اپلیکیشن ها روی بیاورند.

وب اپلیکیشن ها

این اپلیکیشن ها بصورت مستقیم با استفاده از برنامه نویسی وبسایت ساخته شده اند. واژه درست برای این برنامه ها، نسخه شبیه سازی شده برنامه از یک سایت بوده که تمامی قابلیت های یک سایت را بصورت آنلاین در اختیار مخاطبان سیستم عامل های مختلف گذاشته تا کاربران بتوانند علاوه بر استفاده از وبسایت ها، با استفاده از برنامه های خاص خود آن، کنترل کاملی بر تمامی اجزای سایت داشته باشند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها