طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت به مراحل طراحی (UI/UX) و ساخت یک وبسایت جهت اطلاع رسانی، فروش محصولات، معرفی شرکت و یا ارائه خدمات گفته می‌شود. طراحی سایت حاوی مراحل طراحی و ساخت صفحات وبسایت، رعایت اصول سئو و تولید محتوا می‌باشد.

طراح سایت چه وظایفی دارد؟

برای پاسخ به این پرسش ابتدا باید به مسئله اساسی تری پرداخت. سایت از چه بخش‌هایی تشکیل می‌شود؟ یک سایت برای پیاده سازی به دو بخش اصلی نیاز دارد: فرانت اند (Front-end) و بک اند (Back-end)

فرانت اند در طراحی سایت چیست؟

فرانت اند به طراحی و ساخت تمامی بخش هایی از سایت که در معرض دید کاربر می‌باشد. همچنین حرکات و فعالیت‌های وبسایت که انیمیشن و جابجای المان های سایت را شکل می‌دهد نیز شامل این بخش می‌باشد.

بک اند در طراحی سایت چیست؟

به بخشی از سایت که توسط کاربر دیده نشده و فعالیت های پس زمینه سایت، تغییرات پویا و کنترل حفظ و نگهداری اطلاعات را انجام می‌دهد، بک اند می‌گویند. این بخش با توجه به کارایی وبسایت ممکن است ضروری نبوده و در طراحی سایت بکار برده نشود.

با توجه به این تعاریف، طراحی سایت به دو دسته تقسیم می‌شود: یکی طراحی بخش فرانت اند و دیگری طراحی بخش بک اند. با توجه به تفاوت عمده این دو بخش، طراحی یک سایت به خصوص وبسایت اختصاصی، نیازمند دو طراح که یکی از آنها وظیفه طراحی گرافیکی و پیاده سازی صفحات وب و دیگری وظیفه جمع آوری اطلاعات، توسعه و پویا سازی وبسایت را دارند.

انواع طراحی سایت

همانطور که در بالاتر گفته شد، یک روش طراحی سایت، طراحی سایت بصورت اختصاصی می‌باشد. در این روش، از زبان های برنامه نویسی بصورت مستقیم استفاده شده و با استفاده از کدهای برنامه نویسی، تمامی المان ها و فرایند سایت کنترل و پیاده سازی می‌شوند. روش دیگر، استفاده از CMS (سیستم مدیریت محتوا) است. سیستم های مدیریت محتوا وظیفه مدیریت اطلاعات وبسایت و انجام فرآیند هایی که در اکثر سایت ها بصورت مشترک وجود دارند را به عهده می‌گیرند. برخی از این فعالیت ها عبارت اند از: سیستم های فروشگاهی، تولید و مدیریت محتوا و وبلاگ، ذخیره و نگهداری اطلاعات کاربران و فعالیت های کاربران و …

تفاوت طراحی سایت اختصاصی و سیستم‌های مدیریت محتوا چیست ؟

در طراحی اختصاصی به دلیل استفاده طراح سایت از کد های برنامه نویسی و استفاده از الگوریتم هایی که طراح با توجه به شرایط از آن استفاده کرده و یا ایجاد می‌کند، موارد اضافی و یا فعالیت هایی که بلا استفاده باشد عملاً وجود نداشته و طراح سیستمی یکپارچه با توجه به خواسته کارفرما و نیاز وبسایت پیاده سازی می‌کند. ولی در سیستم‌های مدیریت محتوا که عموماً از وردپرس استفاده می‌شود، این موارد اضافی وجود دارند. دلیل وجود این بخش ها، شامل شدن همه کاربری ها از یک وبسایت از پیش ساخته شده است. یعنی اینکه اگر یک نفر نیازمند فروشگاه اینترنتی باشد، بتواند به راحتی آن را پیاده سازی کند، و یا اگر کسی نیازمند وبلاگ اینترنتی باشد، می‌تواند با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس، آن را در کمترین زمان ممکن ایجاد کرده و فرایند تولید محتوا را انجام دهد. پس اگر کسی که فروشگاه اینترنتی داشته و نیازمند وبلاگ نباشد، این بخش برای او اضافی بوده و مجبور به کنار گذاشتن آن با وجود فعال بودنش بکند. ولی با این وجود، آنقدر دست طراحان سایت در این زمینه باز بوده که حتی با وجود این موارد، او می‌تواند آنچه را مورد نیاز مخاطب نیست کنار گذاشته و فعالیت وبسایت را با توجه به خواسته کارفرما مدیریت کند.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها